25.08.2019 |
clicama

Jordi Borja: "Jordi Solé Tura era la persona de confiança a Bandera Roja"

Jordi Borja: "Jordi Solé Tura era la persona de confiança a Bandera Roja"

Aquest dimarts es va presentar a La Marineta el llibre Bandera Roja. 1968-1974, del catedràtic Jordi Borja, en el marc d'activitats del Centre d'Estudis per la Democràcia Jordi Solé Tura.

La presentació del llibre a Mollet va anar a càrrec de l'alcalde de la ciutat i president del Centre d'Estudis per la Democràcia, Josep Monràs. A més, hi participaren altres militants de Bandera Roja, com Teresa Eulàlia Calzada, el molletà Marcel Planellas, que va militar-hi pel sector d'estudiants, i Ramon Pla, líder sindical, que també va militar en el PSUC i Iniciativa posteriorment. La periodista Montse Erra va actuar de moderadora.

Bandera Roja va ser una formació política constituïda l'any 1968 per Jordi Solé Tura (1930-2009) i Jordi Borja (Barcelona 1941). Jordi Borja, amic i company històric de militància de Jordi Solé Tura tant a Bandera Roja com al PSUC va destacar que Bandera Roja – que arribà a ser la segona força política a la clandestinitat a Catalunya després del PSUC- "no hauria existit sense en Jordi Solé Tura. Ell era la persona de confiança. La raó és que a Bandera Roja la majoria tenien menys de 25 anys i ell ja en tenia 37... Era la persona de confiança per la seva experiència. També per la seva gran capacitat d'explicar quina era la situació política... Era el que donava més confiança i feia més pedagogia".

Comentarios