28.02.2021 |
clicama

Joan Pera, pregoner i estrella de l’espectacle del diumenge a la Festa Major de Mollet

48-joan pera-estrellats
Joan Pera, pregoner i estrella de l’espectacle del diumenge a la Festa Major de Mollet

L’actor català Joan Pera, amb una llarga trajectòria en el món del teatre i la televisió, veu catalana de personatges com Woody Allen o l’Escurçó negre, serà el pregoner de la Festa Major. Pera farà doblet, ja que el dissabte protagonitzarà el pregó (20 h. Plaça Prat de la Riba) i el diumenge protagonitzarà l’espectacle “Alguns neixen estrellats” al costat de David Olivares (22.30 h. Envelat)


“Alguns neixen estrellats” és una adaptació al teatre de la sèrie humorística de la BBC que es va poder veure a casa nostra a través de TV3. Sobre l’escenari Joan Pera i David Olivares ofereixen un espectacle absolutament rialler que ens evoca alguns dels personatges més universals de la Comèdia; Charlot, Miter Bean, Woody Allen, Frank Spencer, Inspector Closseau...


Es dóna la circumstància que Joan Pera va doblar la veu del protagonista de la sèrie original per TV3 i ara ha tingut l’oportunitat de donar-li vida sobre l’escenari.


La regidora de Cultura i Festes Mercè Pérez va explicar que s’havia triat a Pera com a pregoner per la seva llarga trajectòria professional, especialment en l’àmbit de la comèdia. L’actor i doblador mataroní va participar en un dels grans èxits de TVE a Catalunya, als anys 70 “Doctor Caparrós, medicina general” on interpretava el nebot de Joan Capri. Per a Televisió de Catalunya va presentar el programa inaugural de la cadena, el 10 de setembre de 1983, i va intervenir en la sèrie Quart Segona, al costat d'Amparo Baró.


Ha treballat a moltes produccions teatrals però l’èxit més destacat li va arribar el 1994, Joan Pera va protagonitzar, juntament amb Paco Morán, L'estranya parella, de Neil Simon que, dirigida i adaptada per Àngel Alonso, es va convertir en un autèntic fenomen teatral, que va romandre en cartell més de cinc anys i que es va acomiadar de la cartellera amb una funció extraordinària al Palau Sant Jordi, de Barcelona. Aquella representació va suposar el rècord Guinness mundial de major nombre d'entrades venudes d'una funció teatral (14.797 espectadors).


És conegut també en la seva faceta d'actor de doblatge, en doblar al català i castellà a l'actor i director novaiorquès Woody Allen. Gràcies a la seva veu peculiar, ha donat una gran personalitat a les excentricitats d'Allen durant més de dues dècades, el qual li ha ofert un petit paper en la seva pel·lícula Vicky Cristina Barcelona, rodada l'estiu del 2007.


El 2015 li fou concedida la Creu de Sant Jordi "per ser considerat un dels més populars en el món de l'espectacle a Catalunya des d'un sentit de l'humor genuí". El 28 de gener de 2019 va rebre el Premi Gaudí d'Honor per la seva trajectòria professional com a actor de cinema i com a director i actor de doblatge.

Joan Pera, pregoner i estrella de l’espectacle del diumenge a la Festa Major de Mollet
comentaris