12.07.2020 |
clicama

Un grup de pares i mares de Mollet impulsa la Cuca Molla, un nou element de bestiari per la Festa Major

La proposta, adreçada als més menuts, vol transmetre valors de respecte a la natura i d'amor a la festa

Els pares i mares i els seus fills amb la Cuca Molla
Els pares i mares i els seus fills amb la Cuca Molla
Un grup de pares i mares de Mollet impulsa la Cuca Molla, un nou element de bestiari per la Festa Major

"A la ciutat de Mollet hi ha passat una història increïble de veritat". Amb aquestes paraules comença l'Auca de la Cuca Molla, el nou element del bestiari festiu de la ciutat. I és que la Cuca Molla, una "bèstia" de gairebé nou metres i que és portada per un adult – al cap- i 15 infants a l'interior, té una història increïble com totes les feres imaginàries, però darrere seu hi ha tot un projecte col·lectiu que mereix ser explicat.


La Cuca Molla és iniciativa d'un grup de pares i mares vinculats al Casal Cultural que fa temps que els rondava pel cap tirar endavant algun projecte per fer que els infants de Mollet tinguessin el seu propi bestiari al costat del que ja tenen les colles de Torrats o Morats. Ens explica Oriol López, un dels pares impulsors, que els inspirava un llibre de Jacint Torrents i Francesc Serrat, La Cuca japonesa, on un grup de nens construeixen una cuca i la fan ballar.


Van plantejar el projecte al Casal Cultural i aquest va assumir el cost de la bèstia festiva que també es guardarà a les dependències de l'entitat.
El cap de la Cuca Molla és obra de l'artista David Ventura, del taller Ventura Hosta de Navata (Alt Empordà), mentre que l'esquelet ha estat construït per Jordi Rabasa, de Martorelles. El sastre molletà Josep Tarrés és, finalment, qui ha vestit el llarg cos de la fera.


Inicialment, la Cuca Molla sortirà dues vegades a l'any del seu cau al Casal Cultural: per la Festa Major d'estiu i per Sant Vicenç. L'animaló desfilarà per la rambla i el carrer Barcelona acompanyat per bastoners fins a la plaça Prat de la Riba on farà el seu ball festiu.


La música, que s'estrenarà en la seva primera sortida aquesta propera Festa Major, és obra de Gemma Rovira. Com explica un altre dels promotors de la Cuca Molla, en David Carbonero, el nou element festiu té "ànima" i per això li han escrit una rondalla i una auca magníficament il·lustrada per Gisela Bombilà. Una bonica història que ens explica que la Cuca Molla viu als Pinetons i.... Bé, millor que descobriu vosaltres mateixos "la increïble història" d'aquesta bèstia que vol transmetre als més menuts de Mollet els valors de respecte a la natura i d'estima a la festa.


Ahir dijous els pares promotors de la Cuca Molla la van presentar als mitjans locals de premsa i a alguns representants de les entitats festives. Van mostrar-la per primera vegada i van fer una petita demostració de com es mou i balla acompanyada pels bastoners. Aquest grup de pares volen que la ciutat es faci molt aviat seva la nova proposta festiva i que s'incorporin més pares i nens. La Cuca Molla, ens diu l'Oriol López, volen que pervisqui i sigui "ja per sempre més patrimoni dels nens i nenes de Mollet".


Un grup de pares i mares de Mollet impulsa la Cuca Molla, un nou element de bestiari per la Festa Major
comentaris