07.03.2021 |
clicama

Gallecs celebra una nova edició del Fira’t de la mongeta

Aquest diumenge s’ha celebrat el Fira’t de la mongeta del ganxet, del cigró menut i la llentia pardina a Gallecs

FIRAT 1
Gallecs celebra una nova edició del Fira’t de la mongeta

Una nova edició del Fira’t a Gallecs ha tingut lloc aquest cap de setmana a la Plaça de l’Església. El Fira’t de la mongeta del ganxet, del cigró menut i la llentia pardina ha acollit unes 400 persones, que han pogut participar en les diverses activitats organitzades pel Consorci de Gallecs i adquirir una gran varietat de productes ecològics i de proximitat.


Durant tot el matí de diumenge tant grans com petits han gaudit d’activitats i tallers per a tota la família, com ara jocs de taula fets amb materials reciclats, recitals de poemes i contes o espectacles de titelles. A més, els visitants de la fira han pogut aprendre com cuinar correctament els llegums, fer un tastet de mongetes del ganxet i cervesa artesanal i aprendre més sobre les varietats de mongetes recuperades al Vallès a l’exposició del Racó de la Biodiversitat.


També s’han pogut comprar productes artesanals i ecològics en les diverses paradetes que han participat a la fira. Gallecs Dolç i el forn de pa Prat han venut pa i rebosteria produïda amb les farines fetes al molí de Can Jornet a partir d’espelta i diferents blats del territori. També s’han pogut trobar els ous ecològics de Can Castellar, una paradeta amb excedents de l’horta transformats a l’obrador per no malbaratar-los i gran varietat de verdures de temporada que s’estan recuperant dins del projecte de biodiversitat cultivada. Per últim, no hi podia faltar una parada de llegums: mongetes del ganxet i del carai, llenties pardines i cigrons menuts.


“La intenció d’aquesta fira és donar a conèixer com s’han recuperat els productes en els que se centra, tant per les seves característiques organolèptiques com pel paper que tenen dins del projecte agroecològic” explica Gemma Safont, gerent del Consorci de Gallecs. “Les parades que tenim sempre estan relacionades amb el producte que surt del territori. Es venen productes que són el resultat d’una elaboració o transformació, o de la pròpia producció del que es fa al territori”.


Aquest cap de setmana s’ha celebrat el tercer Fira’t d’enguany. Els Fira’t són un seguit de fires organitzades pel Consorci de l’Espai Rural i l’Associació Agroecològica de Gallecs. Se celebren entre els mesos de setembre i desembre i cada mes se centren en una família d’aliments diferent: al setembre es va celebrar el Fira’t de l’horta, a l’octubre el dels cereals i, ara al novembre, el dels llegums.

Gallecs celebra una nova edició del Fira’t de la mongeta
comentaris