24.09.2020 |
clicama

Finalitza al Museu Abelló el Refresc’Art amb les entrades exhaurides per l’espectacle Tinder Sorpresa

Finalitza al Museu Abelló el Refresc’Art amb les entrades exhaurides per l’espectacle Tinder Sorpresa

Aquest dijous finalitza al Museu Abelló el Refresc’Art, el programa cultural alternatiu que l’Ajuntament de Mollet va programar entre els mesos de juliol i setembre a causa de la Covid-19. El Refresc’Art s’acomiada amb tres activitats força diferents: una gimcana familiar, una visita artística a part del fons del museu i un espectacle. Pels dos primers encara hi ha entrades, mentre que pel darrer l’espectacle d’humor Tinder sorpresa, amb Andreu Casanova, (21h) les entrades estan exhaurides des de fa dies. Cal dir que el monòleg que es farà a la terrassa del Museu és amb aforament limitat. En ser gratuït es van limitar les entrades a dues per persona.

Encara es pot participar en la Gimcana familiar ‘La ratolina ha perdut la seva maleta’ que està prevista entre les 17 a 19 h. Es tracta d’un joc de pistes per les sales del Museu en què s’hauran de descobrir un enigma amb l’ajuda dels personatges que s’amaguen a la Col·lecció Abelló.
Cada equip familiar rebrà unes instruccions per començar i anar completant la gimcana. Per tal de garantir les mesures de seguretat i distància necessàries, el recorregut tindrà un sentit únic i els equips començaran de manera esglaonada entre les 17 i les 19 h.
Una vegada finalitzi la gimcana, a les 19.30 hores es podrà fer la visita comentada ‘Ismael Smith, l’irreverent dandi català’. Es tracta d’una visita comentada sobre l’artista i la seva obra en la Col·lecció Abelló, amb més d’una vintena de peces. A càrrec de Txema Romero, director el Museu d’Art de Cerdanyola.


El Museu Abello conserva abundant documentació fotogràfica que mostra Ismael Smith com una persona d’etern somriure, d’actitud alegre, irònic i esbojarrat. Però, com el clown que amaga la tristor darrere d’un maquillatge clivellat, la seva vida va estar marcada per diversos fets dramàtics, pel rebuig, per la discriminació i per la manca d’autoacceptació. Al llarg de la seva trajectòria, personatge i obra s’interrelacionen, com en bona part dels artistes marcats per la modernitat, fins al punt de convergir en una producció d’una gran personalitat.


L’any 2017 el Museu d’Art de Cerdanyola evidenciava l’homoerotisme latent de l’obra de l’artista a partir de la seva producció de nus a l’exposició Nude and Naked, tot despullant l’Ismael Smith més incòmode per a la historiografia tradicional des d’una mirada interseccional que feia confluir la perspectiva de gènere i LGBTI+, la religiosa i cultural, i la intergeneracional i de salut.

Finalitza al Museu Abelló el Refresc’Art amb les entrades exhaurides per l’espectacle Tinder Sorpresa
comentaris