03.06.2020 |
clicama

El Festival Artístic l'Arlequí portarà a Mollet les actuacions de set companyies internacionals

El Festival Artístic l'Arlequí portarà a Mollet les actuacions de set companyies internacionals

Aquest dilluns, l'Associació Escena Mollet i el Casal Cultural han presentat a la premsa la tercera edició del Festival Artístic Internacional L'Arlequí,que tindrà lloc els dies 31 d'agost i 1 de setembre a Mollet del Vallès.

Després de dues edicions, el festival ha demostrat ser una proposta cultural, ja consolidada, de referència dins de l'agenda molletana. Enguany, l'esdeveniment arriba amb canvis i novetats a la vista.

D'entre els canvis, destaca la reducció de format, amb menys espais públics - es mantenen les places Prat de la Riba i Catalunya, a més d'El Jardinet del Casal- i menys funcions per companyia, concentrades en dos dies, a diferència de les tres jornades de les dues edicions anteriors. Aquesta decisió s'ha pres amb la voluntat d'enfortir cada espectacle i congregar el màxim de públic possible. En total hi haurà nou companyies, set d'elles d'internacionals i dues de molletanes, totes, d'altíssim nivell artístic. De les forànies, hi actuaran el japonès Yosuke Ikeda, el brasiler instal·lat a Cabo Verde Rafa PikaPau, els francesos Jean Philippe Atchoum i Kimberly Dutour, els argentins LeBart i Martin Denda (Cía Circonauta), i els baixllobregatins Qui hi ha?. De Mollet, hi tindrem el Dr. Bombolla i la formació de percussió Black Clap, que s'uniran per primer cop per oferir-nos una cercavila amb molt de ritme i bombolles. Pel que fa a les disciplines, tornarem a gaudir de clown, titelles, circ, música i màgia.

Però també hi haurà novetats. Aquesta edició es torna més compromesa en l'àmbit social amb la incorporació al programa de diverses funcions a equipaments públics dedicats a la diversitat funcional, l'atenció sanitària i a l'atenció de joves i menors. Els espectacles, a càrrec d'alguns dels artistes internacionals, es duran a terme els dies 30 i 31 d'agost, i es faran per als usuaris de l’Hospital Sociosanitari, de la Llar-Residència Alb-Bosc i de laUnitat Terapèutica i Centre Educatiu Els Til·lers. Una de les novetats és també un cabaret informal el dia 30 d’agost a les 23.00 al restaurant Socarrat (del Grup PiTapes), al Calderí. Serà un cabaret a la gorra de diverses de les companyies que actuaran a aquesta edició.

Per últim, cal destacar que un dels plats forts de L'Arlequí serà el cabaret de cloenda, que comptarà amb totes les companyies que actuaran al carrer. Enguany, aquesta cloenda es tornarà a fer al Jardinet i, a diferència d'altres anys, estarà dinamitzada pels organitzadors del festival, el mag molletà i director artístic Pau Segalés i Mariona Rabasa, i hi haurà algunes sorpreses. Un cop més, els diners recaptats durant el cabaret es destinaran a una causa solidària, que aquest cop serà l'ONG catalana Proactiva Open Arms. Un dels membres d'aquesta entitat donarà a conèixer les tasques de rescat de persones refugiades a la Mediterrània.

La imatge del festival ha anat a càrrec, un any més, de Mariona Rabasa, membre d'Escena Mollet i encarregada de la comunicació del festival.

El Festival Artístic l'Arlequí portarà a Mollet les actuacions de set companyies internacionals
comentaris