26.09.2020 |
clicama

Es presenta la sisena edició del blog "Els nostres mestres" dedicat a l’educació a Mollet

Moment de la conversa entre joves i Mestres
Moment de la conversa entre joves i Mestres
Es presenta la sisena edició del blog "Els nostres mestres" dedicat a l’educació a Mollet

El Lledoner va acollir aquest dimecres a la tarda la presentació de la nova edició del blog "Els nostres mestres", dedicat a l’educació a Mollet. Concretament es tracta l’educació a Mollet sota el franquisme fins a la construcció del primer institut de la ciutat, el Vicenç Plantada, amb una pinzellada sobre l’educació durant la república.

Al llarg d’aquest curs 2018-2019, 54 alumnes de quart d’ESO de l’Institut Vicenç Plantada han treballat l’educació amb quinze mestres, persones grans de Mollet que, a través de les seves vivències, han explicat com era anar a l’escola durant la seva època: Elisabeth Prades, Joan García, Maria Dolors Mayol, Vicenç Torrents, Carme Tarrés, Encarna Castellón, Josep Junqueres, Araceli Amadó, Albert Sarto, Montse Mas, Balbina Camp, Alícia Bastida, Amor Bastida, Josep Coma i Rosa Mauri.

A la presentació del 5 de juny al Lledoner hi van assistir alguns alumnes de l’Institut Vicenç Plantada que hi ha participat, juntament amb els seus professors i la direcció del centre, els 15 mestres de la nova edició, el regidor d’Educació, Raúl Broto, i la regidora de Gent Gran, Ana María Díaz. A la presentació es va poder veure un audiovisual de com ha anat l'experiència enguany entre els mestres i els joves de l'Institut molletà i també es va establir un diàleg en directe entre dos d'aquests alumnes i els seus mestres.

El blog "Els nostres mestres", la memòria de la nostra ciutat és un projecte per recuperar i valorar la memòria històrica de la gent gran de Mollet i establir espais de relació entre generacions que permetin la construcció d’una societat més justa, integrada i solidària.

Aquest projecte està impulsat per la regidoria de Gent Gran de l’Ajuntament de Mollet i compta amb la col·laboració del Centre d’Estudis Molletans, l’Institut Municipal d’Educació, el departament de Cultura, el Servei de Normalització Lingüística, la Biblioteca municipal, el Museu Abelló, Ràdio Mollet i Vallès Visió.

Cada edició d’Els nostres mestres ha tractat una temàtica diferent, sempre vinculada amb Mollet: cultura i lleure, el tèxtil, l’aigua, el Carnaval i el món de la moto. Totes les entrevistes estan publicades al blog elsnostresmestres.wordpress.com.

Els nostres mestres, la memòria històrica de la ciutat ha estat inclòs al Banc de Bones Pràctiques dels Governs Locals de Catalunya (BBP) de la Federació de Municipis de Catalunya i de la Fundació Carles Pi i Sunyer d’Estudis Autonòmics i Locals.

Es presenta la sisena edició del blog "Els nostres mestres" dedicat a l’educació a Mollet
comentaris