22.08.2019 |

Es presenta la revista Notes amb un monogràfic sobre la història de la bici i la moto a Mollet

L'acte va tenir lloc ahir dilluns a la Sala Fiveller

Es presenta la revista Notes amb un monogràfic sobre la història de la bici i la moto a Mollet

La revista Notes va presentar el número 33 en la Sala Fiveller ahir dilluns, dia de Sant Vicenç i dins els actes de la festa Major d'Hivern. Enguany la publicació conté un monogràfic dedicat a la indústria de la bici i la moto a Mollet, un sector econòmic gairebé inexistent avui dia a la ciutat però que el segle passat va ser del tot rellevant per a l’economia molletana i el Baix Vallès.

La revista Notes d’enguany té un total de 283 pàgines, sent de les publicacions més voluminoses. “És un número dels més llargs que hem fet perquè la indústria de la moto i la bici ha estat cabdal i és una recerca inèdita”, va explicar el director del Centre d’Estudis Molletans, Jordi Bertrán, que edita la revista. Fins ara mai s’havia plantejat estudiar el pas de la indústria de la bicicleta a la moto a Mollet i el Baix Vallès i com es va arribar a ser un pol industrial en el sector de la motocicleta i derivats. “Per a la gent, com jo, que no som grans aficionats del motor, segur que sorprenderà”, va admetre Bertrán, molt satisfet del número i que va agraïr la tasca de col·laboració en el Notes de la família Isern.

Notes també inclou diversos articles sobre temes relacionats amb Mollet i el Baix Vallès amb el passat medieval, la postguerra molletana i de l'exili, una part important de l'ensenyament molletà, amb les monges de Cluny, primer, i després amb la congregació de Lestonnac, la història de la carretera de Badalona i un relat sobre l'himne de la ciutat. De fet, durant l’acte va intervenir la mestra d'educació musical, cantant, pianista i directora de cors Mercè Bertran, que va interpretar a capella l'Himne de Mollet, obra de Joan Ambrós i Lloreda.

A l’acte hi havia el bisbe auxiliar de Terrassa, Salvador Cristau i el nou rector de Mollet, David Abadías, que van remarcar la feina de memòria històrica que es fa a Mollet amb la revista Notes. “33 números, ja és un número prou important i que remarca la quantitat de lligams que hi ha a la ciutat entre la parròquia, Ajuntament i Notes”, va dir Cristau, que tanmateix va remarcar Abadías.

La revista Notes s’ha convertit en la publicació de referència del saber baixvallesà en els seus 30 anys d'història, celebrats el passat mes de novembre. “És una revista de referència que a Mollet molts infants ja hem crescut amb aquesta publicació de capçalera”, va dir el nou regidor del CEM Raúl Broto. Mentre que l’alcalde Josep Monràs va destacar la feina de col·laboració per tirar endavant la revista Notes. “En aquests darrers mesos hem gaudit de moltes històries viscudes a la nostra ciutat respecte a la moto i ha estat possible amb la col·laboració de moltes persones”, va remarcar.

L'edició en paper de la revista Notes arriba a biblioteques, arxius, centres d'estudis i entitats d'arreu dels territoris de parla catalana. 

Comentarios