05.06.2020 |
clicama

Entrades esgotades per l’acte central dels 25 anys de l’Esbart Dansaire

El dissabte l'espectacle comptarà amb la presència del President del Parlament de Catalunya, Roger Torrent
Entrades esgotades per l’acte central dels 25 anys de l’Esbart Dansaire

L’Esbart Dansaire de Mollet duu a terme aquest dissabte i diumenge, dies 18 i 19, al Teatre Municipal de Can Gomà l’acte central de la commemoració dels seus vint-i-cinc anys. L’acte consistirà en una actuació dels grups de l’esbart i un sopar a peu dret a càrrec del restaurant Pitapes. Els infants de l’Escola de dansa presentaran Balls i cançons en dansa i el Cos de dansa recuperarà Temps de llegendes un dels seus primers espectacles. Les entrades pels dos dies, segons han informat des de la mateixa entitat, ja estan esgotades des de fa dies. A més a més està prevista la presència de la segona autoritat del país, el president del Parlament, Roger Torrent.


“El dia 18 és un moment molt important per nosaltres. Coincideix la primera actuació que va fer l’entitat fa vint-i-cinc anys i recuperem una de les coreografies nostres que han sigut més emblemàtiques, de l’espectacle que vam estrenar l’any 2000”, explica Eduard Peixoto, director artístic de l’Esbart Dansaire de Mollet.


“La primera part la farà l’Escola de Dansa – ens detalla- perquè volem que l’acte principal de l’entitat tant i siguin els grans com els nens petits, que són el futur, els que si dintre de deu anys celebrem els 35, són ells els que estaran a dalt de tot... Comencem amb l’Escola de Dansa i acaba el Cos de Dansa...”

VESTITS ALS CARRERS


Aquest acte arriba després d’un cap de setmana en què van ser protagonistes els personatges dels diversos espectacles que han portat a escena aquests anys i especialment els vestits que aquests han lluït sobre l’escenari. El dissabte alguns d’aquests personatges van fer presència pels carrers per passejar i visitar l’exposició de vestits i fotografies dels aparadors. Uns cinquanta establiments de la ciutat deixen veure, fins al pròxim dia 25 de gener, fotografies d’aquests espectacles i vestits utilitzats en aquests. En total hi ha uns 25 vestits i unes 80 fotografies.
La majoria de coreografies dels espectacles de l’Esbart són de l’Albert Sans i d’en Joan Vallbona i el vestuari d’en Jordi Roig, un professional internacionalment reputat en el sector que a més de dissenyar els vestits de l’Esbart ho fa en espectacles reconeguts internacionalment com els balls que ofereix cada any l’òpera de Viena en el seu tradicional Concert d’Any Nou.


“Des de l’entitat sempre hem dit que el nostre patrimoni més gran és el vestuari, és on s’han invertit més diners, més hores... És d’una qualitat excel·lent i voldríem que el poble pogués gaudir, pogués veure, quins vestits són i quins espectacles són per cada vestit...”, comenta Peixoto.
“Ens havíem plantejat si fer-ho a la Sala Fiveller o La Marineta, però ens feia por que quedés molt reduït el públic que ja tenen aquests espais i vam veure que la millor opció era posar-ho a les botigues de Mollet, així, tant la gent que no ens coneix com la que ens coneix, podria gaudir d’aquests vestits”, explica el director de l’Esbart.


Peixoto es mostra molt satisfet de la celebració d’aquests vint-i-cinc anys, una commemoració que es mantindrà al llarg dels mesos vinents.
“És fantàstic per nosaltres, és una fita en la qual sempre havíem somiat d’arribar-hi. Vol dir que hem estat molt vius i seguim molt vius. La dansa tradicional sempre ha estat una cosa on ha estat complicat arrossegar gent, però hem aconseguit aguantar aquests vint-i-cinc anys amb moltes ganes. L’Esbart té una salut espectacular i estem molt contents", conclou.

Entrades esgotades per l’acte central dels 25 anys de l’Esbart Dansaire
comentaris