11.07.2020 |
clicama

Els cursos de català de Mollet engeguen el denominat Voluntariat per la llengua exprés

Els cursos de català de Mollet engeguen el denominat Voluntariat per la llengua exprés

Els cursos de català de Mollet del Vallès han engegat una nova experiència en l’àmbit del voluntariat: el voluntariat de la llengua exprés. Es tracta d’utilitzar la tècnica de l’speed dating (cites ràpides) molt conegut en el món laboral i en el de les relacions sentimentals en l’àmbit del voluntariat per la llengua. L’experiència consisteix en el fet que els participants – parlants habituals de català i persones que volen aprendre la llengua- tinguin converses ràpides de 4 minuts. Els parlants van canviant de parella fins que tots han pogut parlar amb tothom. Un xiulet marca l’inici i final de l’experiència.
Segons expliquen des del Servei de Català de Mollet, les converses ràpides podien ser sobre qualsevol tema però les més habituals van girar entorn de temes com els estudis, la feina, el lloc d’origen, el nivell de català…
Els alumnes expliquen que s’ho van passar bé i que l’experiència se’ls va fer curta. Especialment contents van quedar amb el voluntariat exprés els de nivell elemental, que es van poder llançar a parlar en català. Dues persones del nivell intermedi van valorar molt positivament el nivell de llengua dels alumnes del grup elemental.
Per la seva banda el professorat indicava que “El Voluntariat per la llengua exprés és una experiència nova, individual, però col·lectiva alhora i això dóna més seguretat als alumnes a l’hora de parlar. Se senten partícips de fer una activitat comuna. Segurament es tornarà a repetir”.
 

Els cursos de català de Mollet engeguen el denominat Voluntariat per la llengua exprés
comentaris