31.03.2020 |
clicama

Els carrers de Mollet tornen al segle XX per les Jornades del Patrimoni

Els carrers de Mollet tornen al segle XX per les Jornades del Patrimoni

El CEM i el Museu, amb la col·laboració de la companyia de teatre local Shakespeare amb Llet, van organitzar una passejada guiada pels carrers del Mollet d’inicis del segle XX amb el títol “Mollet 1900, el despertar de les fàbriques. Descoberta del patrimoni modernista i noucentista associat al creixement de la població”.

La passejada a la qual van assistir mig centenar de persones va sortir de la font modernista de la plaça Prat de la Riba, obra del genial arquitecte Domènec Sugrañes i va seguir amb un itinerari per diversos carrers cèntrics de la ciutat. Les intervencions teatralitzades i les explicacions de l’arquitecte municipal Josep Ortiz en llocs com la plaça Prat de la Riba o l’edifici de l’antiga Acadèmia Viñas, van permetre descobrir el primer gran creixement urbanístic de la població, sorgit de l’empenta industrial. La passejada va acabar al Museu Abelló, que compta amb diferents obres i objectes modernistes i noucentistes.


Aquesta no va ser l'única activitat organitzada amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni. El Museu Abelló també va organitzar un taller familiar el dissabte 12 d’octubre, a les 12 del migdia, i on es proposava als participants que redissenyin la façana modernista de l’equipament, a partir d’una plantilla.

Comentarios