10.08.2020 |
clicama

Des d’avui els titelles ocupen els carrers i les places amb la 13a Mostra Internacional de Titelles de Mollet

Des d’avui els titelles ocupen els carrers i les places amb la 13a Mostra Internacional de Titelles de Mollet

La Mostra Internacional de Titelles de Mollet (MITMO) torna a convertir la ciutat en l’epicentre del món titellaire no només a la comarca sinó molt més enllà. Des del divendres 12 i fins al diumenge 14, al llarg de tres dies els molletans i els que ens visiten de fora podran gaudir de 24 espectacles diferents oferts per una vintena de companyies, 4 d’elles de fora d’Espanya. I com sempre la ciutat respirarà a fons l’univers titellaire amb moltes propostes com els aparadors dels titelles, els diferents espais destinats a conèixer el món dels titelles, la gastronomia titellaire... Enguany la 13a Mostra serveix també per recordar els 25 anys de Galiot Teatre i presenta com a novetat que les galetes de la MITMO, els “Mollet mullats” han estat per primera vegada elaborats per la pastisseria artesana del Bosc.

66 REPRESENTACIONS AL LLARG DE TRES DIES


Durant tot un cap de setmana, el centre de Mollet serà literalment conquerit pels titelles. Les places i carrers del municipi són l’escenari de moltes representacions, però també es fan obres de petit format en espais intimistes per a grups reduïts, com són les carpes situades al parc de les Pruneres i les sales del centre cultural, on s’apleguen les famílies amb nadons a partir de 9 mesos. Fins i tot, podrem gaudir l’ambient tot passejant, ja que sempre ens visiten alguns espectacles itinerants que recorren els carrers de la vila. En total hi haurà 66 representacions dels 24 espectacles diferents previstos per la vintena de companyies participants en aquesta edició. La majoria d’elles procedeixen de Catalunya, però també n’hi ha procedents de diferents indrets d’Espanya i 4 d’elles vénen de l’estranger. Jordi Monserdà, director de la MITMO i responsable de Galiot Teatre, va recomanar especialment al públic els titelles Teatro Dom Roberto que procedeixen de Portugal i actuaran a la Carpa Putxinel·li. També l’espectacle itinerant de la Cia Centre de Titelles de Lleida amb girafes i elefants gegants articulats. “Aquest any el Mollet Mullat se n’ha anat al continent africà i ens ha portat un elefant i girafes”, va explicar Monserdà als nens que van assistir a la presentació de la MITMO.


ESPAIS PER CONVERTIR-SE EN TITELLAIRE


MITMO és l’única fira on el públic pot posar-se a la pell dels titellaires. Això és possible gràcies al tarannà de Galiot Teatre que, juntament amb l’Ajuntament, impulsa i dirigeix aquesta fira des de fa 13 anys. En els darrers anys, la companyia molletana ha creat tres instal·lacions interactives per descobrir les interioritats de l’univers titellaire. “Cal Titella” és un parc infantil dedicat als titelles, on podreu tocar, provar i jugar amb tota mena de marionetes i ninots. “Món Titella” és una exposició interactiva per fer la volta al món a través dels titelles de diferents cultures i procedències. I qui vulgui anar més enllà en el procés de creació té el seu espai a “Munta Titella”, un petit taller amb peces i cargols reciclats on podreu muntar titelles articulats.
APARADORS AMB TITELLES


Del 3 al 12 d'abril en els aparadors de 10 botigues del centre de la ciutat, s’hi ha pogut trobar escenes dels contes i titelles dels personatges més coneguts dels contes clàssics. Les botigues participants eren la Joieria Venus, Calçats Angulo,Toscana, Patim Patam, Espai Decora, Electrodomèstics Carretero, Montse Palau, L'Esquella, Centre Dietètic Teresa Pons i Egosistema


EL MENÚ DELS TITELLES


Ja fa uns anys que durant la MITMO diferents restaurants de la ciutat ofereixen el Menú dels Titelles, dissabte i diumenge, a l'hora de dinar. Així, tots els restaurants participants ofereixen un menú infantil i un menú adult. Amb cada un dels menús infantils, s'obsequiarà els menuts amb una xapa del Mollet Mullat xef (fins a esgotar existències). Enguany participen Codigo 14 Gastrobar, el Vell Nou, La Llar d'en Tariel, Manjari Restaurant i Pizzeria 1900.


EL MOLLET MULLAT ELABORAT PELS NOIS DEL CENTRE EL BOSC


Les galetes del Mollet Mullat són ja des de fa uns anys el dolç característic de la MITMO. Des del començament aquesta galeta era elaborada pels pastissers de la ciutat. Enguany, però, seran elaborades pels nois i nois que treballen a la pastisseria artesana del Centre Ocupacional El Bosc. El motiu és que en coincidir la MITMO amb la Setmana Santa els pastissers van argumentar que no ho podien fer en anar molt carregats per altres feines com les mones de Pasqua. L’alcalde de la ciutat va explicar que a partir d’ara seran els nois i nois del Centre El Bosc els responsables del Mollet Mullat. De fet el passat dia 3 d’abril l’acte de presentació de la 13a MITMO va finalitzar amb una degustació dels primers Mollets Mullats.


25 ANYS DE GALIOT TEATRE


Des del 3 i fins al 12 d’abril, el Centre Cultural de la Marineta acull una exposició del 25è aniversari de Galiot Teatre i el seu nou espectacle itinerant El Drac Manelic. A l'exposició es recorda que Galiot Teatre va néixer el 15 de febrer de 1994 en un local del carrer Portugal de Mollet i va estrenar els seus primer espectacles de titelles a la Fira d’Artesans. El seu primer espectacle de teatre d’escenari el va estrenar aquell 1994 a la Fira de Teatre de Tàrrega. El 2007 van posar en marxa la Mostra Internacional de titelles de Mollet. Al llarg d’aquest quart de segle Galiot Teatre ha ofert més de 3000 actuacions de 15 espectacles diferents i ha estat present, portant el nom de Mollet, en més de 40 festivals. Jordi Monserdà explica que avui el nom de Galiot i el de la MITMO van lligats i que cada vegada el criden de més llocs per parlar de la reeixida experiència molletana.
Més informació: www.molletdelvalles.cat

Des d’avui els titelles ocupen els carrers i les places amb la 13a Mostra Internacional de Titelles de Mollet
comentaris