27.02.2021 |
clicama

Debat a Mollet sobre la Festa Major després de l'anunci de la seva suspensió

IMG_0230 (1)
Debat a Mollet sobre la Festa Major després de l'anunci de la seva suspensió

La decisió de l’Ajuntament de Mollet de suspendre la Festa Major d’estiu està portant cua i obrint un debat sobre el model de Festa Major de la ciutat. Des de fa setmanes, el grup d’Ara Mollet ERC està organitzant per mitjà de l’aplicació Zoom un total de 8 xerrades de molts diversos àmbits. Aquest divendres la dediquen a la Festa Major.
La xerrada comptarà amb la participació del Cap de Colla de Morats, José López i del Cap de Colla de Torrats l’Albert Carreras perquè expliquin les inquietuds i aspiracions de les colles amb relació a la festa.
Des d’Ara Mollet ERC pensen que “la cultura no pot ser la gran damnificada d'aquesta crisi” i avancen que a la xerrada explicaran quines idees tenen sobre el futur model de Festa Major.

UNA MOCIÓ DE MOLLET EN COMÚ


Mollet en Comú, per la seva banda, ha anunciat que presentarà en el ple de juny una moció on aposta clarament per establir alternatives a la programació suspesa. La formació demana al ple que s’aprovi reunir la comissió de festes i altres sectors de la ciutat per tal de valorar i proposar alternatives als diferents esdeveniments suspesos de tipus cultural i artístic de la ciutat i establir un pressupost ajustat per tal de fer front a les despeses d’aquest programa alternatiu i segur.


La proposta dels comuns no és només relativa a la Festa Major d’estiu sinó que també es refereix als altres actes festius programats fins a final d’any que també s’han anul·lat com són la MITMO o la Fira d’Artesans.
La formació, tot i que està d’acord amb la suspensió, per motius de seguretat sanitària, dels grans esdeveniments pensa que s’ha de fer “un esforç en buscar alternatives”. “La resposta no pot ser ignorar el sector de la cultura i l’art, i deixar-lo caure. I no només aquest, sinó les entitats i associacions que s’impliquen a la ciutat en aquests àmbits”, comenten en la moció.


Mollet en Comú creu que les alternatives són possibles i pensa que poden consistir en “establiment de torns a fires i esdeveniments, espectacles de petit format, utilització d’espais més amplis, propostes creatives utilitzant espais d’oci ja existents i en funcionament, o d’altres, com ja estan fent a diferents municipis”.

LA CUP DEMANA UNA FESTA ALTERNATIVA

Per la seva banda la CUP demanava aquest dimecres una programació d'estiu alternativa La formació anticapitalista “considera excessiva la supressió radical de tot el programa festiu, atès que la Festa Major té  lloc a finals del mes d’agost i segurament la ciutat es trobarà en unes condicions molt més favorables”. 

En aquest sentit, Mercè Solé, portaveu de la CUP Mollet, ha recordat que “moltes altres ciutats, al contrari que Mollet, han tingut una visió més oberta i no han renunciat de manera taxativa a celebrar una versió adaptada de les seves festes majors, sinó que han buscat alternatives adaptables i respectuoses amb les mesures sanitàries”. 


“No podem oblidar que esdeveniments com la Festa Major, són molt importants a la vida de la ciutat,  perquè reforcen el coneixement i la integració en la mateixa i creen comunitat i reforcen els vincles comunitaris...i després de tants mesos de dolor i pessimisme, també és essencial per la salut, cuidar-nos i dotar-nos d’elements per combatre la tristesa i l’aïllament”, ha assenyalat la portaveu “cupaire.” 


Per a Mercè Solé, “aquesta crisi ens ha deixat col·lateralment una oportunitat excepcional per a repensar el model actual de Festa Major i explorar-ne d’altres”. És per això que ha reclamat a l’Equip de Govern municipal que “reconsideri la seva decisió de suspensió de tots els actes i impulsi una programació d’estiu amb formats d’actes alternatius i amb aforaments limitats, que respectin les mesures de protecció sanitàries, prioritzant sempre que es pugui els espais oberts”. 
 

Debat a Mollet sobre la Festa Major després de l'anunci de la seva suspensió
comentaris