02.06.2020 |
clicama

El CEM dedicarà les seves Jornades d'Estudi als 150 anys de l'educació a Mollet

El CEM dedicarà les seves Jornades d'Estudi als 150 anys de l'educació a Mollet

El Centre d’Estudis Molletans (CEM) dedicarà les seves Jornades d'Estudi als 150 anys de l'educació a Mollet. En el marc d'aquestes Jornades i també com a trobada inici del curs escolar, el dimecres 5 de setembre, a les 12 del migdia, l'Institut Aiguaviva serà l'escenari d'una xerrada a càrrec del director d'Escola Nova 21, Eduard Vallory, que parlarà sobre la transformació educativa.

Concretament Vallory presentarà la ponència La transformació educativa: necessitat social. Vallory és analista social especialitzat en educació; doctor en Ciències Polítiques i Socials (UPF); president del Centre UNESCO de Catalunya; i director d'Escola Nova 21.

Escola Nova 21 proposa una transformació del sistema educatiu per tal que s'actualitzi, adoptant plenament un propòsit dirigit a desenvolupar competències per a la vida en el nostre context històric i unes pràctiques d'aprenentatge fonamentades en el coneixement existent de com les persones aprenem.

Aquest acte, que comptarà amb la presència del regidor d'Educació, Raúl Broto, s'adreça a tota la comunitat educativa de Mollet (professorat, associacions de pares i mares d'alumnes, alumnat, membres del Consell Escolar, inspectors...) i s'obre, també, a totes les persones que estiguin interessades en aquesta temàtica.

La conferència de Vallory, s'emmarca també en les Jornades d'estudi del CEM, que enguany estan dedicades a l'educació a Mollet en els darrers 150 anys. Tot i que el gruix de les jornades tindrà lloc a l'octubre, s'ha fet coincidir el tret de sortida amb la trobada d'inici del curs escolar.

L'educació a Mollet. Una visió de 150 anys (1845-1995) és el títol de les Jornades del CEM, un tema molt ambiciós i complet, que aplega la feina de moltes persones i de molts mesos. El programa de les Jornades explica els inicis, documentats, a mitjans del segle XIX de l'escola a Mollet, segueix fins a l'escola de la II República, passa pel llarg túnel del franquisme i arriba fins als primers anys de recuperació de la democràcia.

Com és habitual en els darrers anys, la recerca del CEM té altres branques com l'exposició de la Fira d'Artesans, amb el títol "Records d'escola. 150 anys d'educació a Mollet (1845-1995)", l'exposició fotogràfica al comerç de la ciutat "Mollet, l'educació en blanc i negre (1905-1965)", un cicle de conferències a La Marineta i a l'Ateneu Gran, els cinefòrums al Lledoner, el treball al programa Els Nostres Mestres... Tota la recerca quedarà recollida a la revista llibre Notes, amb un monogràfic dedicat a aquest tema, que es presentarà el 22 de gener, dia de Sant Vicenç.

El CEM dedicarà les seves Jornades d'Estudi als 150 anys de l'educació a Mollet
comentaris