10.07.2020 |
clicama

El Carnestoltes arriba a Mollet amb el Ball del Barraló

La Comissió Manyó introdueix el Vermut del Barraló
El Carnestoltes arriba a Mollet amb el Ball del Barraló

Aquest diumenge 16 de febrer, com és tradició el diumenge anterior a dijous gras, el Carnestoltes arriba a Mollet amb el Ball del Barraló.

De nou, Sa Majestat, visitarà les escoles de la ciutat i ens acompanyarà amb les seves carnavalades durant un munt d’activitats que s’allargaran fins al 26 de febrer.

El diumenge 16, en Carnestoltes i el Ball del Barraló arribaran a les 12.30 h a la Pl. Prat de la Riba amb una petició: que tothom porti barret, faldilla o mantó per la seva rebuda.

El Ball del Barraló és una ballada antiga que l’Esbart Dansaire de Mollet va recuperar l’any 2004 per la festa de Carnaval i des d’aleshores es balla a la plaça per donar la benvinguda al Carnestoltes i al seu seguici.

Tots els personatges del Carnaval molletà tenen vestuari, màscara i vida pròpia i per fer la teatralització de cadascun d’ells, l’any 2005, va néixer el Grup Carnamolles.

El diumenge 23 de febrer hi haurà festa infantil de disfresses al Parc de les Pruneres (12 hores) i a la tarda (17h) es farà la tradicional rua que sortirà de l’Avinguda d’Antoni Gaudí.

I després de la Rua, a la Pl. Pau Casals, es procedirà al judici del Carnestoltes a càrrec de la Cia Carnamolles i del Ball de Diables.

La cloenda, com és tradició, la posarà l’enterrament de la sardina el dimecres dia 26 de febrer amb la cercavila de dol fins a la pl. de l’Artesania i la posterior xocolatada.
 

La Comissió Manyó introdueix el Vermut del Barraló

Des del Carnaval de 2017 funciona la Comissió Manyó com un espai de coordinació d’entitats i persones responsables d’elements del carnaval molletà. La Comissió vol consolidar accions d’anys anteriors com el personatge del Manyó, el ball del Barraló, la disfressa del Barraló o el recapte per l’escudella i la mateixa escudella de Carnaval, però també en vol introduir de nous. Enguany volen introduir en la festa el Vermut del Barraló que es farà després del Ball del Barraló.

El Carnestoltes arriba a Mollet amb el Ball del Barraló
comentaris