07.03.2021 |
clicama

Avui comença la Festa Major d'Hivern a Parets del Vallès

Actes culturals, d'oci, tradicionals i familiars s'allargaran fins al 28 de gener

Festa-Major-d'Hivern-a-Parets-del-Vallès-del-25-al-28-de-gener
Avui comença la Festa Major d'Hivern a Parets del Vallès

El tret de sortida de la celebració tindrà lloc avui divendres 25 de gener a les 18.30 h amb el CANTAParets! 2019, la Cantata dels alumnes de P5 de les escoles del municipi que es durà a terme al Poliesportiu Municipal Joaquim Rodríguez. La fira Parets Medieval torna a ser l’eix central de les activitats del cap de setmana. La fira compta amb la tradicional exhibició de falconeria, el campament dels soldats, els espectacles de bufons malabaristes o un carro dels medicastres. La fira, i els seus actes, està situada a la plaça de la Vila i al parc La Linera.

Medalles de la Vila 2018
En el marc de la celebració, el Teatre Can Rajoler acollirà, avui divendres, a les 20 h, el lliurament de les Medalles de la Vila 2018, que enguany es concedeixen a Pere Comas Godayol i Josep Maria Mauri Terrado, a títol individual, i al Club Handbol Parets, com a entitat.

Dissabte i diumenge
Els actes de dissabte i diumenge inclouen la III Trobada de Bestiari i la XXII Desfilada Infernal, amb la plantada de bestiari local i colles convidades; el correfoc; el concert ‘Maraca Soul’ i el de Los 80 Principales; la sessió de discoteca a càrrec de DJ Marc Xicota; la passejada i la ballada de gegants; l’audició de sardanes a càrrec de la cobla La Principal de Llobregat; l’espectacle familiar “Dia de Festa Major”, de la cia. El Replà, organitzat per Rialles Parets; el tradicional Ball de Festa Major per a tots els públics, amb el Duet d’Ambient o el concurs fotogràfic familiar de l’Associació Fotogràfica Parets.

Calçotada Popular amb la mongeta paretana

Aquesta vegada, la calçotada es farà amb la primera collita de la mongeta paretana, una varietat que recuperem dins del nostre receptari popular. A més, es podrà recollir una mostra gratuïta del llegum presentant el tiquet de la calçotada el mateix dia 26 al Casal Can Butjosa.

Dilluns
A més de les activitats lúdiques i festives, serà un dia més solidari amb l’acapte de sang que organitza el Banc de Sang i Teixits i Associació de Donants de Sang del Vallès Oriental, al Poliesportiu Municipal Joaquim Rodríguez, de 10.30 a 14 h i de 16 a 20 h. El mateix dilluns, petits i no tan petits podran passar-s’ho d’allò més bé al parc infantil instal·lat al pavelló d’esports amb inflables, tallers i jocs per als infants. L’horari serà d’11 a 13.30 h i de 16 a 19.30 h. A més, durant tot el dia hi haurà la tradicional parada solidària de joguines de Parets contra el càncer i a les 18 h, el berenar per a tota la mainada ofert per Danone. Els actes de dilluns clouran a les 19 h, amb l’obra commemorativa del XXII aniversari del Centre Cultural Can Rajoler, Alguns neixen estrellats, de Joan Pera.

El programa íntegre es pot consultar a www.parets.cat.

Avui comença la Festa Major d'Hivern a Parets del Vallès
comentaris