25.08.2019 |
clicama

Aquest diumenge el Carnestoltes arriba a Mollet amb el Ball del Barraló

Aquest diumenge el Carnestoltes arriba a Mollet amb el Ball del Barraló

Aquest diumenge 24 de febrer, com és tradició el diumenge anterior a dijous gras, el Carnestoltes arriba a Mollet amb el Ball del Barraló. De nou, Sa Majestat, visitarà les escoles de la ciutat i ens acompanyarà amb les seves carnavalades durant un munt d’activitats que s’allargaran fins el 6 de març. Enguany, a més, la seva arribada a la ciutat i el posterior judici, seran més inclusius que mai, ja que també es podran seguir a través del llenguatge de signes.

El diumenge 24, en Carnestoltes i el Ball del Barraló arribaran a les 12.30 h a la Pl. Prat de la Riba amb una petició: que tothom porti barret, faldilla o mantó per la seva rebuda. A més, l’espectacle es podrà seguir a través del llenguatge de signes per fer-lo més inclusiu i integrador. 

El Ball del Barraló és una ballada antiga que l’Esbart Dansaire de Mollet va recuperar l’any 2004 per la festa de Carnaval i des d’aleshores es balla a la plaça per donar la benvinguda al Carnestoltes i al seu seguici.

Tots els personatges del Carnaval molletà tenen vestuari, màscara i vida pròpia i per fer la teatralització de cadascun d’ells, l’any 2005, va néixer el Grup Carnamolles.

Mentrestant, i seguin amb la tradició, en Carnestoltes, juntament amb Pep Callau i Els Pepsicolen, visitaran entre el 26 de febrer i l’1 de març, les escoles de la ciutat on els nens i nenes li donaran la benvinguda ballant i cantant.

I després de la Rua, el diumenge 3 de març, a la Pl. Pau Casals, es procedirà al judici del Carnestoltes a càrrec de la Cia Carnamolles i del Ball de Diables. Aquest espectacle també es podrà seguir a través del llenguatge de signes.

La cloenda, com es tradició, la posarà l’enterrament de la sardina amb el cercavila de dol fins la pl. de l’Artesania i la posterior xocolatada.

Seran, en definitiva, onze dies de disbauxa amb truites, escudella i botifarres i amb rues, desfilades, exposicions, balls i concursos.

Comentarios