24.04.2019 |

L'historiador Alexandre Cervelló presenta 'Els orígens del fet casteller'

L'escriptor explica a la Marineta l'experiència dels Xiquets de Valls

L'historiador Alexandre Cervelló presenta 'Els orígens del fet casteller'

L'historiador i escriptor Alexandre Cervelló Salvadó va presentar el seu darrer treball amb Els orígens del fet casteller: del ball de valencians als Xiquets de Valls a la sala de la Marineta. L'acte va tenir lloc dissabte a la tarda i va estar organitzat per la colla dels Castellers de Mollet.

La Marineta s'hi va omplir per conèixer, mitjançant el treball històric de Cervelló Salvadó, les primeres passes dels castellers dels Xiquets de Valls, del segle XVIII al 1849. Aquest llibre és el resultat d’una investigació realitzada amb l’objectiu de contribuir a ampliar l’escassa informació que es té sobre l’origen dels castells humans. "Des del ball de valencians es va evolucionar fins als castells que tenim ara. Hi havia una voluntat en els balls dels valencians per fer torres cada vegada més altes", admet l'historiador, que afegeix: "enguany és any de concurs de castells i tenim molt bona salut".

La lectura d’aquesta obra permet descobrir des del primer enxaneta documentat fins a nous castellers que encara romanien desconeguts, tot passant per actuacions en places destacades i, sobretot, per la importància de la família i la pertinença al col·lectiu casteller. "Ara mateix tenim més de cent colles en actiu i el fet casteller està en el seu millor moment", remarca el president dels Castellers de Mollet, Roger Parera.

El llibre ha estat editat per Cossetània Edicions amb un total de 256 pàgines i un preu de 27 euros.

Comentarios