21.09.2020 |
clicama

El Vell Nou es renova: cuina de sempre amb els mètodes d'avui

C. d'Antònia Canet, 6 Tel. 93 570 88 61

Nou logotip, nova cuina
Nou logotip, nova cuina
El Vell Nou es renova: cuina de sempre amb els mètodes d'avui

Al restaurant “El Vell Nou” obrim una nova etapa, amb nova imatge i una reforma de la cuina. A nosaltres ens agrada pensar que amb el nostre treball aportem un granet de sorra per preservar la cultura gastronòmica de la nostra terra. És, entre unes altres, la raó per la qual anem a treballar amb l'espai rural de Gallecs, per poder utilitzar uns productes, especialment els llegums, que són varietats autòctones en recuperació. Volem que bona part de la nostra cuina es centri en aquest tipus de preparacions que necessiten temps de cocció llargs i reposos adients. El tipus de cuina que solíem preparar abans que el món es convertís en una bogeria accelerada en la qual amb prou feines tenim temps per produir i atendre la infinitat d'obligacions que ens imposa aquest ritme accelerat.

El tipus de cuina que proposem seria difícilment sostenible, en termes econòmics, si la tecnologia i les noves tècniques culinàries no estiguessin aquí per ajudar-nos, aquesta és principalment la raó per la qual hem dut a terme una important reforma en la nostra cuina, per donar entrada a nous mètodes i eines, com la cuina a baixa temperatura, que ens permetin mantenir la tradició i alhora ser innovadors.

La cuina a baixa temperatura és una tècnica que es basa en la combinació de dos elements: el temps i la temperatura. En la cuina a baixa temperatura, les coccions normalment es realitzen entre 50 i 100 graus i el temps depèn del tipus de producte i la textura que vulgui aconseguir-se, podent arribar en ocasions a cuinar una peça gran de carn durant 48 hores. Una tècnica que ens permet coccions exactes, sense oxidació i que ens permet aconseguir textures com mai has provat, amb tot el respecte al sabor i aliments més saludables.

Nosaltres en “El Vell Nou” ara disposem d'un equip totalment actualitzat i preparat per a l'aplicació intensiva d'aquestes tècniques com són un Forn de vapor, un abatedor de temperatura i forn Kamado de Ceràmica.

Pot semblar complicat, però també es pot cuinar a casa a baixa temperatura, us animem al fet que ho proveu i en qualsevol cas, en el nostre restaurant trobareu una àmplia oferta de plats llests per degustar. Unes “mongetes del carai” amb orella de porc cuinades 12 hores en el forn de carbó! Què tal sona?

El Vell Nou es renova: cuina de sempre amb els mètodes d'avui
comentaris