24.08.2019 |
clicama

Menuts Mota, els especialistes en “callos” del mercat

Mercat Municipal, 5-6 Tel. 93 570 34 11

Menuts Mota, els especialistes en “callos” del mercat

Uns bons "callos", un cap i pota feta com Déu mana, uns peus de porc al seu punt just s'han convertit en exquisideses gastronòmiques que avui només es poden menjar a les cases on hi ha àvies o bé als restaurants i bars que conserven aquests plats a la seva carta. El que fa uns anys era una menja de pobres s'ha convertit avui en un àpat de festa, per dies molt especials. La Montserrat, de Menuts Mota, ens explica que mai en la seva vida havia venut tanta quantitat de menuts com aquestes passades festes de Nadal. La raó és que a moltes famílies els "callos" s'han convertit en un menjar ideal per quan cuinen les àvies i tota la família es reuneix al voltant d'una taula.
La Montserrat sap del que parla per que Menuts Mota, la seva parada de menuts del Mercat Municipal de Mollet, funciona des de fa més de 40 anys. Ja tenien parada de menuts quan el Mercat Municipal funcionava a la plaça Prat de la Riba i són bons coneixedors del producte que venen. A menuts Mota estan orgullosos de dir que són especialistes en "callos" i a la parada tenen tota classe de menuts de vedella i xai (cap i pota, cervells, ronyons, tripes, perdiu...).

Ara que les noves generacions han redescobert el plaer de menjar plats tradicionals com els "callós" o un fetge amb ceba, alguns s'atreveixen també a cuinar-los. Aquests pioners de la recuperació de la cuina de sempre, a Menuts Mota no només trobaran uns productes de primera qualitat sinó els millors consells per triomfar en els seus plats.

Comentarios