25.01.2021 |
clicama

Kaliurestaurant, nova proposta de cuina de proximitat a Mollet

C. Quarter nord, 2 Tel. 931 096 202 / 722 187 007

Kaliurestaurant, nova proposta de cuina de proximitat a Mollet

Amb capacitat per a 40 persones, el local té una decoració senzilla i propera i destaca el seu pati amb espai per a 40 comensals més. La cuina de Kaliurestaurant obre de dimarts a diumenges de 10 a 16 hores i divendres, dissabtes i vigílies de festius, també a les nits de 20 a 23 hores. Entre setmana ofereix un menú de migdia amb molta rotació i que gira al voltant del producte de temporada, però sempre es dóna l'opció de demanar a carta.
"Kaliu vol dir diverses coses. D'una banda, és flama, foc, brases i cendra. De l'altra, és una manera de coure el menjar. Però el més important, un lloc amb caliu, és un lloc acollidor."
Melós de peus de porc desossats amb gambes, pollastre de pagès amb prunes i vi ranci o el guisat de mongetes del Ganxet amb sípia i papada són algunes de les propostes d'aquest restaurant que també ofereix plats per compartir com el 'raviolón' de tomàquet al forn i gambes, el calamar rostit amb rovell d'ou curat, crostons i alfàbrega o el caneló de pollastre amb beixamel d'avellanes. Plats de l'hort (amanides i versions de les clàssiques escalivades i esqueixades), de terra (com l'entrecot de Girona) i de mar (com el turbot amb crema d'escalivada fumada), completen la carta en la qual té un lloc especial la tècnica de cuina "a la llauna". I és que el caragol (bover de mida mitjana) pren protagonisme amb tres preparacions diferents. I si queda gana, les postres posaran el punt i seguit a un àpat amb productes de qualitat cuinats a foc lent. Podreu tastar el Xocolatíssim, la versió Kaliu del clàssic 'lemon pie' o la 'tatín' de préssec amb gelat de vainilla.
La família també està present al concepte de Kaliurestaurant. Aquest projecte és possible també gràcies a José Luís Cuesta, pare del xef, que s'ha dedicat tota la vida a la cuina i que després d'un temps de descans, "volia reviure el gust de fer gaudir a la gent amb el menjar", explica Jose Cuesta. "Som un equip", afegeix, "ell és un gran suport per a mi i m'ha transmès sempre l'amor per la cuina".
José Cuesta va començar a treballar a la cuina d'un menjador escolar amb 17 anys i des de llavors no ha parat de rodar. Confessa que mai no s'havia plantejat ser cuiner, però de seguida s'hi va enganxar i va omplir casa seva de llibres de cuina. Ha treballat sota les ordres de xefs com Nando Jubany, Sergio Cócera o Miguel Muñoz. Ha après a cuinar en hotels de quatre i cinc estrelles com el The One o el Majestic; en restaurants de cuina fusió i de avantguarda com Casanova Beach, Atik Tapas Bar (a l'hotel H10 Cubik) i de cuina tradicional com Can Llobet.
En els darrers anys ha guanyat el premi a la destresa i millor tècnica d'elaboració al XXXII Concurs de Cuina Jove de Catalunya atorgat per l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i concursos locals com el de Peix blau i bacallà de Granollers o el de truites de Mollet.


http://www.kaliurestaurant.com/

Kaliurestaurant, nova proposta de cuina de proximitat a Mollet
comentaris