Domingo. 25.06.2017 |
El tiempo
Domingo. 25.06.2017
El tiempo
Diari digital de Mollet i el Baix Vallès
clicama

Una campanya de l'Ajuntament de Parets informa dels aliments que causen al·lèrgia o intolerància

Els cereals, l'ou, el peix i la llet, entre els aliments que causen al·lèrgia o intolerància més freqüentment

Molts aliments contenen al·lèrgens
Molts aliments contenen al·lèrgens
Una campanya de l'Ajuntament de Parets informa dels aliments que causen al·lèrgia o intolerància

L'Ajuntament de Parets ha finalitzat la campanya informativa sobre al·lèrgens alimentaris dirigida al sector de la restauració del municipi. Les al·lèrgies i intoleràncies són reaccions adverses als aliments atribuïdes a la ingesta, el contacte o la inhalació d'un aliment o algun dels seus components. Encara que qualsevol aliment –o els seus components– poden donar lloc a reaccions al·lèrgiques, s'han identificat alguns grups i productes que hi estan associats més freqüentment:

Cereals com el blat, l'espelta o la civada, que es poden trobar en aliments que contenen farina, pa, pasta o carns.

Crustacis com les gambes o el cranc, que es poden trobar en les sopes i altres plats.

El peix i tots els productes elaborats amb peix, com ara les salses de peix.

L'ou i tots els seus derivats.

La soja.

La llet i tots els seus derivats.

Els cacauets.

Els fruits secs i derivats.

L'api i derivats, tenint en compte tota la planta, la llavor i les arrels.

La mostassa.

Grans de sèsam i productes que els contenen, com ara les pastes de sèsam o l'oli de sèsam.

El diòxid de sofre i sulfits en quantitats superiors a 10mg/kg.

Tramussos i derivats.

Els mol·luscs i derivats.

La campanya ha consistit en l'enviament de la informació corresponent als al·lèrgens més freqüents i on es poden trobar als bars i restaurant de Parets, i també en l'enviament d'informació sobre el model de taula per recollir els plats amb contingut d'al·lèrgens. A més, han fet entrega d'una guia informativa pel sector al detall d'alimentació i la restauració de com informar dels al·lèrgens als consumidors.

En relació amb aquesta campanya, cal remarcar que Parets va comptar amb Josep Giner, tècnic de la unitat de seguretat alimentària del servei de salut pública de la Diputació de Barcelona, que va ser el responsable de la xerrada que van rebre els comerciants del nostre municipi dedicats a la restauració i establiments que elaboren menjar preparat.

Comentarios